Information om erhvervspraktik

På Antvorskov skole er erhvervspraktik et tiltag, der tilbydes elever i sidste halvdel af 8. klasse.

Erhvervspraktikken er kun rettet mod de elever, der er vurderet ikke-uddannelsesparate. Formålet med praktikken er at få eleverne afklaret ift. de forudsætninger, de skal bruge i deres ungdomsuddannelse, så eleverne bliver uddannelsesparate.

I erhvervspraktik kan du opleve og undersøge, hvordan dagligdagen fungerer på en arbejdsplads. Det kan være et meget afklarende forløb i forhold til dine tanker om et fremtidigt uddannelsesønske.

Før erhvervspraktikken

• Du skal selv finde din praktikplads – som udgangspunkt er alt muligt!
  • Tal med dine forældre og din UU vejleder om dine ønsker og muligheder
  • Tænk også over alternative ønsker – det kan være svært at finde praktikplads
  • Sørg for, at praktikvært udfylder praktikaftalen
  • Aflever praktikaftalen på skolen rettidigt (se dato i praktikaftale)
  • Din UU vejleder mailer en bekræftelse på praktikaftalen til din praktikvært
  • Du får selv en bekræftelse på praktikaftalen
  • Kontakt din skole vedrørende transport og om evt. dækning af transportudgifter

Under erhvervspraktikken

Mød op på praktikpladsen med et positivt og åbent sind – så de gerne vil have praktikanter igen

• En praktikuge svarer til 37 timer indenfor normal arbejdstid (evt. weekend)
  • Ved sygdom skal det meddeles til praktiksted og skolen hurtigst muligt
  • Tal med din kontakt-/klasselærer på skolen, hvis du får problemer i praktikken
  • Du kan ikke satse på, at du kan passe fritidsjob/-aktiviteter i praktikperioden
  • Du er forsikret af Statens Forsikringsordning, når du er i praktik i en dansk virksomhed

Efter erhvervspraktikken

• Tal med dine forældre, klasselærer og dine kammerater om dine oplevelser
  • Har du haft en usædvanlig oplevelse - god eller dårlig - så tal med din UU vejleder, det kan have indflydelse på, hvordan praktikken skal foregå fremover.

Særpraktik for elever på 9. årgang

Forsvaret, Rigshospitalet, Slagelse Sygehus, Slagelse Sygeplejeskole, Politiet, Forskningscenter Flakkebjerg, DMI, Beredskabsstyrelsen, Københavns Universitet og Kolonien Filadelfia har praktikker der ligger spredt over hele året. Der er kun få pladser, og der skal søges særskilt. Kontakt din UU vejleder for at høre mere.

Siden er sidst opdateret 17. november 2016