Vinder af Projekt Edison landsfinale ØST

Stort tillykke til vinderen Julika fra 7.A!

15/11-22 var vores 5 vinderprojekter fra Projekt Edison til Landsfinale ØST i Øksnehallen i København. Og her løb Julika fra 7.A med 1. pladsen samt en præmie på 10.000 kr.
Eleverne har i perioden frem til Landsfinale ØST arbejdet videre med deres projekter på skolen sammen med naturfags- og sciencelærer Mathias. De har også været på besøg på HTX i Slagelse og fået vejledning og inspiration af innovationschef Lars Reng til, hvordan projekterne kunne forberedes.
I finalen har eleverne pitched deres projekter for dommere bestående af personer fra forskellige dele af dansk erhvervsliv og uddannelsessektoren. De ti bedste projekter bedømmes ved finalen den 30. nov. i Fredericia, hvor der dystes om titlen som årets Projekt Edison vinder 2022.
Julika har i Projekt Edison arbejdet med følgende idé:
Idéen er inspireret af toge som bruger køreledninger til at få strøm. Solceller skal producerer strøm, som overføres til lastbilens batteri via køreledninger. Lastbilen er baseret på hydbridteknologi, så den både har en brændselsmotor og en elektriskmotor. Når lastbilen kører på motorveje opsamles strømmen fra køreledningerne og lagres på batteriet som lastbilen så kan udnytte til kørsel på mindre veje, såsom landevej og bykørsel.