Science og teknologi

Vil du have teknologi og programmering ind under huden, så udforsk livet på Science-linjen på Antvorskov Skole

Naturfaglige kompetencer er afgørende for at kunne træffe kvalificerede beslutninger i en tid, hvor emner som miljø, sundhed og teknologi fylder i dagens debat. Teknologier inddrages såvel i skolen som i verden udenfor. Men udviklingen går stærkt, og de teknologier, der anvendes i dag, kan sagtens være forældede i morgen. Kun gennem forståelse for de digitale teknologier i en samfundsmæssig kontekst, får man mod på at sætte sig ind i og idégenerere løsninger på morgendagens problemstillinger.

 

Vi arbejder eksperimenterende og udforskende i samspillet mellem mennesker, natur, miljø og teknik. Vi stiller gerne mange spørgsmål som: Hvordan fungerer en dampmaskine? Hvordan kan jeg programmere en robot? Kan jeg finde en energikilde, der ikke forurener? Hvordan kan jeg udvikle og programmere en teknologi, der kan være til gavn for samfundet?

 

På Science-linjen bliver du i teori og praksis klædt på til de udfordringer, som naturvidenskaben omhandler. Du vil arbejde i dybden med fagområder som fysik, kemi, biologi, matematik og teknologiforståelse med tværgående emner som fx energi, klima, liv, innovation og programmering.

 

Linjen har tradition for at deltage i den landsdækkende konkurrence Unge Forskere med en lang række af innovative naturvidenskabelige projekter, fx Hvordan kan vi sikre vores drikkevand mod mikroplast? Hvordan kan vi designe og programmere et produkt, der sikrer, at personalet på landets plejehjem bliver alarmeret, hvis beboerne er ved at blive dehydreret? Idéer bliver udviklet, bygget og programmeret i mindre grupper i naturfagstimerne samt efter skoletid til innovationsaftener, hvis klassen går videre i konkurrencen, hvor mange klasser arbejder og hygger sig på tværs af årgange og klasser.

 

Hvis du vælger Science-linjen forventer vi:

  • At du har interesse for naturvidenskaben herunder fx fysik, kemi, biologi og teknologi
  • At du har lyst til eksperimenterende arbejde
  • At du har lyst til at arbejde projekt- og løsningsorienteret
  • At du har mod på programmering og teknologiforståelse
Siden er sidst opdateret 28. oktober 2021