Fra børnehave til skole

Overgangen fra børnehave til skole er et af de helt store skridt i barnets udvikling

Et skridt som vi på Antvorskov Skole forsøger at gøre så optimalt som muligt for både kommende elever og forældre.

På Antvorskov Skole tror vi på, at glade børn bliver kloge børn. Trivsel og tryghed er vægtet højt og har udgangspunkt i vores fællesskab. Vi ved, at det giver høj faglighed.

Børnehaveklasserne bor i vores indskolingshus, der er kendetegnet af gode og moderne faciliteter. SFO’en er integreret i skolen med aktiviteter, der går på tværs af årgangen.

På skolen har vi høje forventninger til eleverne. Ved at vise tillid til deres evner og lade dem løse dagens udfordringer støttet op af vores pædagogiske personale får vi udviklet kompetente børn.

Et arbejde som sker i et tredelt samarbejde mellem skole, elever og forældre.

Aktiviteter forud for skolestart

For kommende elever eller forældre på Antvorskov Skole sker følgende aktiviteter:

Oktober/November/december

• Brev sendes ud vedr. informationsmøde for forældre og kommende elever
  • Skolerne udsender brev til alle forældre (med børn som skal starte året efter). Indskrivningen foregår elektronisk på Slagelse Kommunes hjemmeside

Antvorskov Skole inviterer til informationsaften om skolestart i skoleåret 22/23, hvor I og jeres barn sammen er velkommen til at deltage for at få en fælles oplevelse af vores skole.

Informationsaften finder sted 10. november 2021

• Tidspunkt:
    Kl. 17.00 – kl. 19.00 i kantinen
  • Adresse:
    Sejerøvej 1
    4200 Slagelse

Programmet for informationsaftenen

Kl. 17.00 – kl. 17.15
Fælles velkomst i kantine

Kl. 17.15 – kl. 19.00
Åbent hus i Indskolingshuset

• Rundvisning i Morgen SFO'en
  • Følg undervisning i dansk
  • Følg undervisning i matematik
  • Besøg en NEST klasse
  • Højtlæsning på biblioteket
  • Leg med Bee Bots
  • Byg en figur i LEGO
  • Lav navneskilt til din bamse
  • Hyggestund ved bålhuset
  • Tal med personalet om skolestart

Følg vores Facebook opslag i november 2021 - Skolestart på Antvorskov Skole

Vi ser frem til at mødes til informationsaftenen om skolestart på Antvorskov Skole.

Du kan læse mere om vores indskoling i folderen:

Brobygningssamarbejde med daginstitutioner og forældre

Brobygningssamarbejdet med vores tre primære daginstitutioner; Kongelyset, Antvorskov Børnegård og Børneinstitutionen Sydbyen, vægtes højt netop for at skabe tryghed omkring barnets skolestart.

Året før barnet starter i skole, afholdes flere fælles arrangementer mellem skole og daginstitution med blik for at skabe den gode skolestart for kommende elever på Antvorskov Skole.

Antvorskov Skole modtager skolebørn fra flere daginstitutioner i Slagelse Kommune, derfor tilbydes der løbende brobygningsarbejde med forældre og kommende elev i løbet af året inden barnet skal starte i skole på Antvorskov Skole.

Se vigtige datoer, hvor vi afholder følgende arrangementer. Alle arrangementer er med deltagelse af kommende skolebarn.

Vigtige datoer

• Fredag den 3. december 2021 kl. 15.00 – kl. 16.30
    Julearrangement for forældre og kommende skolebarn
  • Torsdag den 21. april 2022 kl. 16.30 – kl. 18.00