Fra børnehave til skole

Overgangen fra børnehave til skole er et af de helt store skridt i barnets udvikling.

Et skridt som vi på Antvorskov Skole forsøger at gøre så optimalt som muligt for både kommende elever og forældre.

På Antvorskov Skole tror vi på, at glade børn bliver kloge børn. Trivsel og tryghed er vægtet højt og har udgangspunkt i vores fællesskab. Vi ved, at det giver høj faglighed.

Børnehaveklasserne bor i den ene ende af vores afgrænsede indskolingshus, der er kendetegnet af gode og moderne faciliteter. SFO’en er integreret i skolen med aktiviteter, der går på tværs af barnets hverdag.

På skolen har vi høje forventninger til eleverne. Ved at vise tillid til deres evner og lade dem løse dagens udfordringer støttet op af vores pædagogiske personale får vi udviklet kompetente børn.

Et arbejde som sker i et tredelt samarbejde mellem skole, elever og forældre.

Aktiviteter forud for skolestart

For kommende elever eller forældre på Antvorskov Skole sker følgende aktiviteter:

November/december

• Skolerne udsender brev til alle forældre (med børn som skal starte året efter). Indskrivningen foregår elektronisk på Slagelse Kommunes hjemmeside.
  • Forældremøde med præsentation af skolen, brobygningsaktiviteter, forventninger til skoleparathed, gode råd til forældrearbejdet og fremvisning af skolens faciliteter.

Marts/maj

• Vores tre primære daginstitutioner besøger biblioteket tre gange på Antvorskov Skole. Besøgene kombineres eller suppleres med besøg på legepladserne eller indskolingshuset.
  • Derudover er der mulighed for møde med souschef Britta Thomsen og skolerådgiver Jannie Rotbøl fra Antvorskov Skole, daginstitution og forældre, hvis der er bekymring eller særlige forhold, der skal arbejdes med i forhold til skolestart.

Juni

•  ”Velkommen til skole” arrangement for kommende elever og forældre. Klasserne bliver præsenteret. De kommende elever får hilst på hinanden og oplever en time sammen i deres nye klasse, mens forældrene mødes og får lavet forarbejdet til det kommende klasseråd og samarbejde.

1. august

• Opstart af SFO